Toprak Adam’ın hikayesi, çocukluk yıllarında, yazlarını fındık hasadında geçiren Karadenizli Yusuf’un hayali ile başladı. Yusuf, toprağın ona sunduğu eşsiz değerlerden yenilerini üretmeyi ve dönüştürmeyi genç yaşta öğrendi. Doğal ve sağlıklı ürünleri herkes için ulaşılabilir kılmayı hedefledi. Doğaya saygı duydu ve bu hazineyi koruyup, toprağın kendini yenilemesi için gereken süreyi tanımaya dikkat ederek tohumları mevsiminde ekmeye devam etti. Ve bu büyülü döngü sonucunda Yusuf, 75 yıllık aile topraklarında Toprak Adam’ı yarattı.

     Toprak Adam’ın ilk tohumu 2010 yılında toprağa düştü. Yusuf, 40 dönümlük fındık bahçesini, ailesini ikna ederken hayli zorlandığı, katkısız desteksiz ve ilaçsız tarımla, “Temiz Hasat “ile uyandırdı. Her fındık fidesini kendi elleriyle diken babaannesi rehberi oldu. Sabırla, bildiği her şeyi ona öğretti ve 75 yıl önce dikilen fındık fideleri Toprak Adam’a hayat verdi. Ve doğanın sunduklarından üretip paylaşmak için kolları sıvadı. Sürdürülebilir yöntemlerle yetiştirdiği fındıklarını, Karadeniz’in zengin doğasının besleyici ürünleri ile bir araya getirip herkesin severek yiyeceği sağlıklı ve ulaşılabilir atıştırmalıklar hazırladı.

    Toprak Adam’ın bahçesinden çıkanlar, hiçbir katkı maddesi kullanılmadan, sağlıklı atıştırmalıklar olarak, hem lezzetli hem de besleyici oranlarda karıştırıldı.Lezzetli kahvaltılar ve ana öğünler için müsli, hızlı ara öğünler için ise besin değeri yüksek, hayat kolaylaştırıcı granola topları olarak, doğal ve gerçek lezzetin takibini sürenlerle buluştular.

      Müsli ve granola toplarının her biri, şekersiz ve genetiği değiştirilmiş gıda içermeyecek şekilde, geleneksel yöntemlerle ve elle hazırlandı.

Tıpkı babannesinin Yusuf'a öğrettiği gibi...

BÜLTENİMİZE ABONE OLUN:

© 2020 toprakadam

  • Facebook
  • Instagram